Einde aan duikcarrière

Na lang wikken en wegen, heb ik begin deze maand besloten om te stoppen met duiken. De laatste duik die ik heb gemaakt is op 31 december 2011 geweest. Begin dit jaar kreeg ik ontzettende rugklachten en ik ben nu nog steeds bezig met het herstel. Dit jaar dus nog steeds geen duiken gemaakt. Daarbij heb ik vorig jaar in totaal iets van slechts 35 duiken gemaakt. Ook niet echt veel, zeker gezien het feit dat er maar 15 grotduiken bij zitten. Dit is gewoon te weinig om mijn skills op een aanvaardbaar niveau te houden voor het grotduiken.

De komende 2 jaar gaat daar zeker geen verandering in komen. Ik ga (waarschijnlijk) in september starten met een 2-jarige opleiding naast mijn full-time baan. Ik ga waarschijnlijk wel 1 dag minder werken, maar daarvoor in de plaats moet ik dan stagelopen en natuurlijk ook studeren. Naast de tijd die ik dan nauwelijks meer heb, heb ik de komende 2 jaar dan ook even niet de financiële middelen om tripjes naar Frankrijk te kunnen bekostigen. Laat staan mijn Cave2 te kunnen gaan doen. Het is nu inmiddels al 3 jaar geleden dat ik mijn Cave1 heb behaald.

Uiteraard zou ik er voor kunnen kiezen om al mijn spullen gewoon te behouden en af en toe gewoon eens in de Oosterschelde te plonzen, maar dat voelt voor mij gewoon niet goed. Mijn passie is het grotduiken en zolang ik dat niet kan doen, gaat dat dan toch knagen aan me. Beter dan om gewoon helemaal te stoppen. Je kunt immers niet alles tegelijkertijd willen en kunnen in het leven. Voor nu is gewoon mijn opleiding veel belangrijker. Die ga ik doen voor mijn toekomst. En leuke dingen blijven er toch wel op mijn pad. Genoeg dingen om me te vermaken en te kunnen genieten van mijn vrije tijd en van de natuur, door bijv. lekker te wandelen of te gaan geocachen of vogels spotten.

Wellicht dat ik op vakantie nog eens in het heldere water van bijv. Egypte plons en wie weet hoe het er over 5 jaar uitziet, maar voor nu is het einde van een zeer mooie duikcarrière die 9 jaar heeft mogen duren. Waarin ik fantastische duiken heb gemaakt, leuke mensen heb leren kennen, prachtige onderwaterflora en –fauna heb gezien, veel heb geleerd en gewoon mega heb genoten!

HET WAS GEWELDIG!!!!!

Eén reactie

  • Stefan Vp

    Toemme toch, zit ik me al 2 jaar af te vragen “wanneer kom ik Emmie nog eens tegen op een duikstek” …
    Niet meer dus !
    Dan bij deze : succes bij alle nieuwe dingen die je doet !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.