Fotoreis Bayerischer Wald

De afgelopen week waren Marcel en ik op fotografiereis naar het Bayerischer Wald, in Zuid-Duitsland tegen de Tsjechische grens aan. We gingen op eigen gelegenheid er naartoe en zouden de rest van de groep in het hotel ontmoeten. Allemaal fotografen die mooie natuurfoto’s willen gaan maken. En dat is gelukkig prima gelukt deze week.
De omgeving is werkelijk prachtig! En omdat het hier in Beieren iets kouder is geweest in de periode voorafgaand aan onze reis, is de herfst hier al iets verder doorgezet dan in Nederland. Dat betekent dus dat de bomen hier al mooiere kleuren hebben. Hoe dichterbij we komen, hoe kleurrijker de bomen worden.

Het Bayerischer Wald is het oudste beboste gebergte van Midden-Europa. Nog voor het ontstaan van de Alpen vormde zich hier een uniek natuurgebied dat zich in Tsjechië voortzet als Nationaal Park Sumava. In dit oudste Nationaal Park van Duitsland zijn enorm grote, afgeschermde leefgebieden voor diverse in Midden-Europa bedreigde diersoorten. Deze zogenaamde Tierfreigelände geven prachtige mogelijkheden om bijv. Lynxen, Wolven, Wilde Katten en Bruine Beren te fotograferen in hun natuurlijke omgeving. Verder gaan we ook nog een uitstapje maken naar de schilderachtige natuur van de rivier de Kleine Ohe.

Aangezien beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, hou ik het bij deze korte uiteenzetting van de vakantie en laat ik de beelden voor zichzelf spreken… GENIET!

Herfstbladeren-6617

WildeKat01-6796

Lynx01-7613

Wolf01-7735

Beren01-6853

Beren02-6985

Visotter-6666

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.