Pestvogels in Voorburg

Gisteren kwam het bericht binnen dat er Pestvogels in Voorburg gezien waren. Oh wow, die zijn gaaf!!!! Die zou ik wel graag willen zien en op de foto zetten. Het zou een ‘lifer’ worden (voor zowel Marcel als mezelf). Voor diegenen die nog niet weten wat een lifer is, dat is een vogel die je nog niet eerder hebt gezien of gehoord.
Dus op het werk zitten we met elkaar te chatten of we wellicht iets eerder naar huis kunnen, want ja, de donkerte valt al wat eerder in deze dagen. Marcel komt me iets eerder ophalen van mijn werk, even snel langs huis om de verrekijkers te pakken en een dikke jas aan te trekken en snel naar de locatie waar ze het laatst werden waargenomen. Maar helaas, wat hebben we een pech. Ter plekke aangekomen, helaas geen Pestvogels meer. Ook geen fotografen of andere vogelaars….. Teleurgesteld lopen we nog wel wat rond in de wijk, heb ik nog even het idee dat ik ze ergens hoor, maar de schemer is al ingevallen en waarnemen lukt helaas niet meer….

Ik kan gelukkig vrij gemakkelijk vrij nemen van mijn werk en ik heb voldoende dagen, dus neem ik me voor om de volgende dag de middag vrij te nemen, als de Pestvogels in de ochtend weer worden waargenomen. En ja hoor, al rond 10.00 uur komt de eerste waarneming weer binnen en wat is het dan moeilijk om tot 12.30 uur door te gaan met werken en dan pas in de auto te kunnen stappen. Even weer snel langs huis om verrekijker, camera en dikke jas te pakken.

Nu werd ik ter plaatse welkom geheten door andere fotografen. Ok, de Pestvogels zitten er nu even niet, maar ze zijn hier dus nog niet zo lang geleden wel gezien en als het goed is, komen ze zo wel weer terug. Ongeduldig sta ik te wachten, tot ik een wat apart geluid hoor en zo waar een aantal Pestvogels in een boom dichtbij zie landen. JAAAAAA!!!!! Eerst maar even genieten met de verrekijker en als ik merk dat ze toch wel even blijven zitten, de camera pakken en een paar foto’s proberen te maken. Jippie, ik heb er weer een lifer bij! Binnenkort mijn totaallijst weer eens bijwerken, geen idee op hoeveel soorten vogels in NL ik op dit moment zit eigenlijk.

Voor wat leuke informatie over de invasie van Pestvogels dit jaar in NL: http://vroegevogels.vara.nl/nieuws/vroege-invasie-van-pestvogels

En voor algemene informatie (herkenning, leefwijze, verspreiding) over de Pestvogel: https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/?vogel=165

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.