Wandeling door Meijendel

Vandaag een wandeling gemaakt met Sanne en Marcel in Meijendel. Vanuit het bezoekerscentrum zijn we door het Vogelbos gelopen (helaas niet veel vogels gehoord en gezien) en daarna nog even door de Libellenvallei, om weer te eindigen bij het bezoekerscentrum.

Het is fris en een beetje druilerig en grauw, en over het algemeen erg rustig in het bos. We komen uit bij een mooi uitzichtpunt. In de verte zien we op de plas Grote Zaagbekken, Smienten, Knobbelzwanen en zelfs een Grote Zilverreiger. Een Buizerd zit precies tussen ons in alles vanaf een tak te observeren.

We kwamen nog wel een bijzonder soort gelei-achtige substantie tegen. Is het een paddenstoel of iets anders? Geen idee, maar met behulp van een determinatiegroep op Facebook kwam al snel het antwoord. Het wordt Sterrenschot of Heksensnot genoemd. Meer informatie erover is hier te vinden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sterrenschot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.