NGG – Fotograferen aan het strand

Vandaag een dagje fotograferen aan het strand van Scheveningen met de Nikon Gebruikers Groep. Het is redelijk guur weer, dus warme outdoor broek, thermo shirt, lekkere winterjas en natuurlijk mijn overheerlijke warme moonboots. Mijn voeten zijn namelijk altijd heel snel koud en als die eenmaal koud zijn…..

Onderweg haal ik Karin nog op van het station en bij het Zwarte Pad aangekomen, treffen we al een paar andere enthousiaste fotografen. Uiteraard gaat het ons fotografen niet alleen om met mooie foto’s thuis te komen, maar ook om de gezelligheid, dus gaan we eerst maar een kop koffie / thee drinken.

Eenmaal op het strand komen de spullen te voorschijn. Statieven worden neergezet, de camera’s met groothoeklenzen erop en natuurlijk gaan we dit keer ook spelen met ND-filters. Ik heb dat nog niet eerder gedaan, dus heb eigenlijk geen flauw idee wat ik moet doen. Gelukkig krijg ik wat uitleg van de andere deelnemers en kan ik ook aan de slag. Omdat ik geen big-stopper heb, is het effect wat minder groot bij mij, maar evengoed, ziet het er wel een stuk beter uit. Leuk om de golven dusdanig vast te leggen dat er beweging in zit.

Scheveningen-NGG-8740

Aan de rand met de zee zit een flink aantal meeuwen. Ik zie kokmeeuwen, zilvermeeuwen, maar ook een stormmeeuw en kleine mantelmeeuwen. Helaas op dit stuk geen drieteenstrandlopers. Het is een beetje te druk op het strand met wandelaars en honden. En dat maakt dat de drieteenstrandlopers niet rustig kunnen foerageren. Dus zitten ze waarschijnlijk op een rustiger stuk strand. Aan de horizon zie ik nog aalscholvers voorbij vliegen.

Na bijna 2 uur fotograferen is het tijd voor de inwendige mens. We gaan gezellig bij een restaurant op de boulevard wat drinken en eten. Niet makkelijk om met 7 fotografen en alle spullen een plekje te vinden, maar het lukt gelukkig wel. We warmen weer wat op en er wordt gekletst over fotogenieke locaties, vakantiebestemmingen en natuurlijk nieuwe plannen voor 2017.

We naderen bijna de zonsondergang, dus snel alle spullen pakken en terug naar het strand. We zijn nu niet meer de enige fotografen; er zijn er meer die de pier met een ondergaande zon op de foto willen zetten.

Scheveningen-NGG-8747

Marcel ziet nu nog een geringde zilvermeeuw. Gelukkig kan hij een goede foto maken van de ring (YC||C), zodat ik deze door kan geven aan de ringer en ik de life history van deze zilvermeeuw kan opvragen.

Helaas is het geluk niet meer met me. Mijn camera valt van het statief af in het zand en even later sta ik even niet op te letten en komt het water zo ver het strand op, dat mijn tas ineens in de golven staat. Gelukkig blijft mijn tas binnenin droog, maar door de val zit er zand tussen de knopjes van mijn body en daardoor doet ie het niet meer. Ik besluit dat het voor vandaag dan ook wel genoeg is.

Ik heb genoten van het koudere winterweer, al viel het al met al best mee. De weersvoorspellingen waren slechter dan het uiteindelijk was. Aan het strand vertoeven is altijd wel lekker, met de wind door je haar. Als extra toetje ook nog een geringde zilvermeeuw, naast een paar mooie foto’s, maakt de dag helemaal goed!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.