Review fotoboek Saal Digital Nederland

Begin dit jaar kwam ik een bericht op Facebook tegen van Saal Digital Nederland waarin ze testers voor hun fotoboek zochten. Ik had net mijn 3×50 fotoproject afgesloten en het leek me een goed idee om al die mooie foto’s in een fotoboek samen te brengen.
Na aanmelding kreeg ik vrij snel het leuke bericht binnen dat ik de waardebon van € 40,- zou ontvangen. Je bent dus vrij in het ontwerpen van je fotoboek naar keus en op het totaalbedrag (incl. verzendkosten) krijg je dan een korting van € 40,-. Wie wil dat nou niet…. 😉

Dus ik begon vol goede moed aan het ontwerpen van mijn fotoboek. En wat ik meteen miste, was de mogelijkheid om een liggend A5-formaat te kiezen… Kennelijk niet gebruikelijk. Ik heb echter nauwelijks ervaring met zoiets ontwerpen en weet dus niet zo goed wat ik van dit soort software kan verwachten. En ondanks dat ik echt geen digibeet ben en ik normaal gesproken snel mijn weg kan vinden in nieuwe software, vond ik het toch niet heel erg makkelijk in gebruik. Gelukkig kan je je project tussendoor wel opslaan, waardoor ik af en toe even weer afstand kon nemen. Maar uiteindelijk had ik daar dan toch een (naar mijn idee) aardig fotoboek in elkaar gezet. Nog een keer wikken en wegen en dan toch maar op de bestelknop gedrukt. Ik had gekozen voor een fotoboek van 19 x 19 cm van 40 paginas. De binnenkant mat en cover glanzend en ongewatteerd. Verder had ik de barcode weggelaten. Totale kosten die ik nu moest afrekenen, waren slechts € 3,30. Dus de voor mij niet echt gebruiksvriendelijke software was al weer vergeten. Het wachten kon beginnen….

De bestelling was geplaatst op 7 maart. De volgende dag kreeg ik al de melding dat mijn bestelling was verzonden. Die kwam uiteindelijk binnen op 10 maart. Keurig verpakt in een kartonnen envelop, het boekje binnenin weer keurig omwikkeld met beschermende folie. Hierdoor heb ik het fotoboek zonder beschadigingen ontvangen. Dat is een goed begin!

De omslag had ik gemaakt door op de voorkant een tekst te plaatsen op een zwarte ondergrond en op de achterkant een foto met een zwarte achtergrond die doorliep naar de voorkant. Voor mij was het dus heel erg de vraag of dit goed zou gaan. Maar de overgangen waren totaal niet zichtbaar. Wel was de foto op de achterkant veel donkerder geprint dan ik had verwacht. Tikkeltje jammer, want het was al een wat donkerdere foto. Gelukkig waren details nog wel zichtbaar. Maar dit is wel een kanttekening: al mijn foto’s waren een stukje donkerder op print. En ja, mijn beeldscherm is gekalibreerd. En bij eerdere afdrukken elders (op gewoon fotopapier of bijv. canvas) daar geen problemen mee gehad.

De verdere kwaliteit is gewoon heel goed. Mooie heldere prints, wat dikker fotopapier en wat ik zo fijn vind, platliggende pagina’s. Je foto’s die dan over 2 pagina’s lopen, zien er dan gewoon prachtig uit. Het totale fotoboek krijgt van mij dan ook een hele dikke voldoende, oftewel een 8. De 10 kan voor mij pas verdiend worden als de software nog makkelijker is, alle formaten zowel in liggend als staand mogelijk zouden zijn en (misschien alleen voor mij persoonlijk) de totale druk iets minder donker.

Dank aan Saal Digital Nederland voor dit mooie aanbod!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.