Stressen in lastige tijden

Schreef ik op 11 maart nog dat het wat krapjes zou kunnen worden…… Nou dat werd het echt wel. Door de hele coronacrisis gingen zaken een stuk langzamer. Rechtbank werkte ook een stuk langzamer (eigenlijk had ons convenant niet langs de Rechtbank gehoeven, als de mediator het juiste convenant had opgesteld). Dus uiteindelijk nam die het convenant pas op 20 maart in behandeling. De beslissing lag dus pas op 23 maart bij de advocaat. Eind van de middag ontvingen wij de beschikking per email inclusief de aktes van berusting. Die we meteen hebben ondertekend en per post hebben terug gestuurd naar de advocaat. Nu kon de hypotheekadviseur eindelijk mijn hypotheek gaan aanvragen.
Dat het daar ook allemaal wat langzamer liep, maakte dat ik op zich wel redelijk snel een rente-aanbod kreeg, maar de uiteindelijke, definitieve offerte, heb ik dus pas GISTEREN per mail ontvangen……
Man, weet je hoe zenuwslopend dat is. Helemaal omdat mijn onder voorbehoud al was afgelopen en de overdracht dus al over 2 weken is…..

Maar goed, voor mij is dus nu zo goed als alles geregeld en mijn overdracht over 2 weken zal niet meer in het geding komen (of de notaris moet lastig gaan doen….., laat ik er maar niet aan denken…..).

Wat betreft de verkoop van ons huis, dat ligt nog even wat lastiger. De potentiële kopers lopen flinke vertraging op met het regelen van hun financiering en dus komt de overdracht een beetje in het geding. We moeten het nu nog even afwachten hoe dat allemaal gaat aflopen.
Marcel heeft uiteindelijk ook een leuk huis gevonden in Zoetermeer. Het duurde even, werd een aantal keer overboden op leuke huizen, maar hij bleef positief. Was van mening dat dat huis dan niet voor hem was voorbestemd. En nu heeft ie dan gelukkig ook een ontzettend leuk huis gevonden, in een groene buurt. Daarvan is de overdracht eind juli.

De huidige omstandigheden met de coronacrisis maken het allemaal niet makkelijk. Hele dagen thuis zitten, af en toe maar naar het werk kunnen, de 1,5 meter afstand cultuur….. Het voelt allemaal zo onwerkelijk, surrealistisch. Als je een wandeling maakt en andere mensen wilt passeren, lijkt het net of je melaats bent. De enige groep die net doet alsof er niets aan de hand is, is toch wel de jeugd. Ze blijven in groepjes rondlopen, dicht bij elkaar. Doen alsof er (zo goed als) niets aan de hand is. Gaan ook niet echt aan de kant als je wilt passeren. Denken dat hen niets kan overkomen…..
Laten we het hopen voor ze. Tenslotte gun ik niemand dit vervelende virus en helemaal niet de ernstige gevolgen die het kan hebben.

Ben wel lekker aan het puzzelen geslagen. Heb een gave Wasgij puzzel gemaakt die ik had gekregen van Gien, mijn ex-schoonmoeder. Ga daar geen foto van bijvoegen, omdat ik anders de clue verklap wat je moet gaan leggen. Verder 2 toffe Jan van Haasteren puzzels 2e hands op de kop getikt. Die van de Nijmeegse Vierdaagse en van Popfestival. Die laatste is inmiddels gelegd. Echt super gaaf, met zoveel leuke details. Ik ga echt vaker deze prachtige puzzels maken!

#blijfthuis #staysafe #samensterk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.