Indonesie, dinsdag 17 oktober

Vandaag lekker rustig aangedaan bij het opstaan. Helaas toch nog steeds geen warm water, dus alleen maar even opfrissen dan. Het ontbijt is perfect. We krijgen een ei-tomaat-ui-jaffle en een schaaltje met fruit. Uiteraard staat er weer een pot verse thee klaar.
De shuttlebus naar Kuta vertrekt ruim 3 kwartier te laat (pas om half 12) en we zijn dan ook pas tegen 1 uur in Kuta. Eerst even gekeken of we iets konden vinden, maar het is hier zoveel duurder dan we gewend zijn. Lies blijft met de bagage bij een bar zitten en ik ga in de omgeving op zoek naar iets. Verscheidene bekeken van Rp. 50.000 tot Rp. 150.000, wel/geen warm water, wel/geen zwembad, wel/geen doorspoeltoilet. Het is echt allemaal zo verschillend. We besluiten om in ieder geval voor de eerste nacht hotel Sari Jaya te nemen. Morgen zien we wel verder. Spullen op bed gooien en bikini aan en op naar het strand. Lekker strand is dit, wit zand, niets in de zee (alleen zand, maar geen andere dingen onder je voeten) en de verkopers moeten achter een onzichtbare lijn blijven, dus daar heb je geen last van. Wel een heel sterke stroming naar de zijkant en de zee in, dus oppassen met zwemmen. Veel boardsurfers en dus ook echte beachboys.
Om 5 uur vind ik het wel weer genoeg en gaan we naar het hotel. Daar nog even in het zwembad gezwommen en daarna uitgebreid gedoucht. Lekker met warm water, dus ik kan mijn haar weer eens goed wassen. Eerst maar even lekker rondgewandeld en winkels bekijken en daarna lekker eten. Nog even wat inkopen gedaan. We hebben besloten om tot en met zaterdag hier in Kuta te blijven. Lekker luieren en bruinbakken. Zondag pas richting Kalibaru. De komende dagen zal het dagboek dan ook wel wat saaier worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.