Indonesie, vrijdag 20 oktober

Vandaag was het plan om ’s ochtends te gaan shoppen. Dus na het ontbijt gaan we op pad. Het is hier echter heel moeilijk om af te dingen. Wat wel beter werkt is om in het Indonesisch te vragen wat het kost, maar dan noemen ze de prijs ook in het Indonesisch en dan snap je er natuurlijk weer geen hout van. Al snel belanden we bij een internetshopje waar je tenminste tegen een iets redelijker prijs kunt internetten (Rp. 300 per minuut i.p.v. Rp. 500). De verbinding is supergoed. Ik heb van een hoop mensen een e-mailtje gehad en dat is echt heel leuk. 5e mailtje naar huis gestuurd. Ook de bus geregeld voor zondag richting Gilimanuk waar we de ferry naar Java kunnen nemen.
Onderweg richting onze afspraak met de meiden, kopen we allebei nog een jurkje en een hele aparte omslagbroek. Het duurt even met onderhandelen, maar uiteindelijk betalen we maar Rp. 150.000 voor alles. Even lekker geluncht bij Kedin’s Inn met de meiden en daarna omkleden voor het strand. Omdat de zon toch wel weer heel erg brandt, hou ik het snel voor gezien en ga lekker naar het hotel voor een duik in het zwembad. Lies komt later en moet zich dan ook razendsnel douchen en omkleden, want we hebben met de meiden afgesproken om de Tanah Lot te gaan bezichtigen. We hebben een auto met chauffeur geregeld. Om 4 uur vertrekken we en na ruim een uur komen we op de plaats van bestemming. Wat zijn hier een hoop toeristen. Echt jammer. Toch weten we een paar mooie foto’s te maken, ook van de zonsondergang. Die is echt schitterend. We hebben vandaag echt megageluk met het weer, want het heeft nog helemaal niet geregend. Bij terugkomst in Kuta gaan we snel eten, want iedereen heeft inmiddels trek. Er gaat iets fout met het eten, maar mijn eten is gewoon goed. Na het eten wordt Lies zo misselijk dat ze teruggaat naar het hotel. Ik blijf bij de meiden. Ik koop nog een paar kaarten en een doos snoepjes. Mmmm, lekker.
Bij Kedin’s Inn nog thee gedronken en een spelletje kaart gespeeld. We worden tegen 11 uur de tent uitgekeken, dus terug naar het hotel en slapen. ’s Nachts gaat het wel heel hard regenen, dus we hebben overdag echt geluk gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.