Indonesie, vrijdag 27 oktober

Vanochtend niet echt veel gedaan. Wat laat ontbeten en daarna even de stad in om nog wat crackers te halen en water. Om de hoek hebben we bij een Warnet nog even zitten internetten. Ton bedanken en Mark nog even een mailtje gestuurd. Het is nu bijna voorbij die mooie vakantie. Nog even opgefrist en dan moeten we de kamer verlaten. In de lobby zitten wachten tot 3 uur (nog sandwiches besteld om mee te nemen) en toen naar het station. De trein bleek al klaar te staan en vertrok keurig op tijd.
De stoelen kunnen perfect achterover, maar het is wel erg koud door de airco. Als er iemand langskomt met eten, nemen we het aan, in de veronderstelling dat dit bij de reis hoort (We hebben er tenslotte voor betaald). Als ik even later de rekening gepresenteerd krijg, is de verbazing dan ook groot. Maar goed. Als er weer wat later weer eten rondgebracht wordt, blijkt dit het eten te zijn dat inbegrepen is. Het wordt net als in een vliegtuig op speciaal servies geserveerd.
Ook hier hebben we weer een huismuis, maar deze is veel brutaler. Hij durft gewoon op mijn deken omhoog te kruipen op mijn schoot of via de achterkant van mijn broekspijp. Nou ben ik niet bang voor muizen, maar dit gaat me toch iets te ver. Slapen gaat redelijk, maar ik word wel een aantal keren ’s nachts wakker. Een keer was ik zo klaarwakker dat ik eerst weer heb moeten lezen om weer slaperig te worden. Met 3 uur vertraging (is normaal) komen we om kwart voor 8 ’s ochtends aan op Gambir Station in Jakarta. Naar buiten gelopen en op een grasveld wat zitten lezen en vervelen. De tijd kroop echt voorbij. Op een gegeven moment kwam een jongen zo dicht bij ons zitten, dat ie bijna bij mij op schoot zat. Ik had hem al duidelijk gemaakt (dacht ik) dat ik wilde lezen, maar dat interesseerde hem kennelijk niet.
Om 12 uur hebben we het echt gehad en lopen we weer naar het station, waar we een bus naar het vliegveld kunnen nemen. Gelukkig duurt het niet lang voor de bus vertrekt en uiteindelijk zijn we rond kwart over 1 op het vliegveld. Daar aangekomen eerst naar het toilet. Pfff, wat een opluchting. Daarna van onze laatste centen wat gegeten bij de McDonalds. We wilden ons opfrissen en vonden daarvoor een hotel op het vliegveld. De prijs bleek echter $ 42 te zijn en niet zoals wij aanvankelijk dachten Rp. 42.000 voor 3 uurtjes. Dus maar niet gedaan en ons gewoon op het toilet opgefrist. Nu zitten we de laatste uurtjes te wachten. Het is inmiddels 4 uur en over een uurtje kunnen we waarschijnlijk wel inchecken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.