Bandung / Yogyakarta, zondag 8 oktober

Niet al te best geslapen. Midden in de nacht werden we alle twee wakker omdat we ontzettend jeukende voeten hadden. We zaten aan zogenaamde “bedbugs” te denken, al hoewel we beiden niet weten wat het zijn. Uiteindelijk bleek het gewoon een mug te zijn, want nadat we die hadden doodgeslagen hadden we nergens meer last van.
Om 6 uur opstaan, even opfrissen en daarna ontbijten. Hier krijgen we dus nasi goreng als ontbijt. Wel raar om ’s ochtends aan het warm eten te zitten. Aan tafel zit ik nog wat na te kletsen met een drietal mannen die in Bandung een seminar hebben gevolgd en zo meteen ook met de trein terug gaan naar Yogyakarta.
Na het ontbijt de laatste spullen pakken en op naar het treinstation. We willen eigenlijk nog wat water kopen, maar het is daar veel te duur en men wil niets van de prijs afdoen. Dan maar niet, tenslotte hebben we nog ruim 1½ à 2 liter. De trein zou om half 8 moeten vertrekken, maar het is al kwart over 8 voordat ie dan echt weggaat. Er valt niet echt veel te vertellen over de reis. Het duurde lang, we verveelden ons, we raakten verhit en we konden niet echt lekker zitten. Wel kregen we een extra kussen en aan het begin van de middag nog wat water. Onderweg hebben we nog nasi goreng besteld omdat we toch wel erge honger kregen. Het smaakte erg goed en we kregen het keurig op een bord met bestek geserveerd. Ik vond het overigens erg kunstig hoe de bediendes in de trein met hun bladen met grote glazen thee, koffie of limonade rondliepen. Een aantal keren is de trein nog gestopt en dan kwamen er verscheidene verkopers de trein in om eten te verkopen.
Uiteindelijk waren we dan om 16.15 uur in Yogyakarta. Een taxi (Rp. 7.000) naar het guesthouse Metro genomen dat we uit de Lonely Planet hebben gekozen. We hebben een goed kamer met airco en heet water, maar het kost ook wel iets meer (Rp. 70.000 per nacht). Onze lakens hebben we bij het hotel voor wassen aangeboden en de rest bij een wasserette iets verderop in de straat. De zakken met vieze kleren stinken ontzettend, maar als het goed is, krijgen we morgen alles weer schoon en fris terug. Voor de lakens moeten we in totaal Rp. 6.000 betalen en voor de rest van de was Rp. 40.000. Lekker gedoucht en schone kleren aan. Nog even bij een tourist information de nodige informatie gehaald. We passen het reisschema een beetje aan en zo meteen gaan we wat eten.

lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.