Fotografiereis Spitsbergen – 5 tm 10 juni 2015

Deze dagen brengen we in de directe omgeving door van Longyearbyen. We rijden met de auto naar gebieden buiten de bebouwde kom van waar we prachtige vergezichten hebben over Adventdalen, of dichtbij een kolonie zijn van broedende Kleine Alken. We komen regelmatig bij de hondenkennels waar de Eiders in flinke aantallen op het nest zitten. We bezoeken het ijsmeer Isdammen, net buiten het dorp of rijden naar de camping vlakbij de luchthaven, alwaar een super tam paartje Middelste Jager zit. Deze eten gewoon bijna uit je hand….

We maken ook nog een zodiactour langs de vogelrotsen van Fuglefjella naar het verlaten gehucht Grumantbyen. Bezoeken het Svalbard museum en liggen plat op onze buik in de zompige veenachtige grond om foto’s te maken van de Rosse Franjepoot.
Hebben een gesprek met de lokale ringer, die probeert om alle Paarse Strandlopers te voorzien van een ring. En rijden langs de bergen op zoek naar de koppeltjes Spitsbergen Sneeuwhoenders die zich hier verschansen. 

Omdat het 24 uur licht is, kan je gewoon na het diner nog op pad gaan om mooie foto’s te gaan maken. Dus maken we hier optimaal gebruik van.
Uiteraard zoeken Marcel en ik nog een geocache en gaan we naar de meest noordelijke / grootste brievenbus met alle post gericht aan Santa Claus.

We genieten bijna iedere dag in het zonnetje op het terras van Fruene van een lekker broodje en kopen de meest verrukkelijke chocola bij de noordelijkste chocolaterie ter wereld.

Hieronder een korte impressie van deze week. Om verder te lezen naar de laatste 2 dagen van de totale reis, klik hier.